Gatensteekmachine Framar MBO-T 20 3NC

Productomschrijving Gatensteekmachine Framar MBO-T 20 3NC

Gatensteekmachine Framar MBO-T 20 3NC

Ambachtelijk deuren en kozijnen maken met pen gatverbinding .
Dat kan zonder dat het u extra tijd kost met de Framar MBO-T20-3NC
Deze 3-assen gestuurde gatensteek machine heeft een stabiel trillingsvrij frame. De tafel beweegt in de X-as door middel van een kogelomloopspil voor exacte positionering tot op 0,1 mm nauwkeurig. Slaglengte tafel in X-as = 930 mm.
In de Y-richting, slaglengte 150 mm en max. steekdiepte 130 mm, wordt de tafel voortbewogen door middel van een hydraulische cilinder. De steekdiepte wordt gesignaleerd door een lineaire potentiometer.
De gestuurde Z-as, slag max. 90 mm, bepaalt de positie van het gat in hoogte t.o.v. de werktafel. In standaard uitvoering op één niveau in hoogte.

Als optie kan de Z-as worden voorzien van een “M-functie”, voor het steken van gaten op 4 verschillende hoogtematen per programma of om met een beitelbreedte verschillende gatbreedtes te steken.

Uniek in deze machine is het pneumatische werkstuk klemsysteem, waarmee het mogelijk is om “onbeperkt” lange onderdelen NC gestuurd te bewerken. De tafelbeweging en deze werkstukklem zijn via de NC aan elkaar “gekoppeld”. In de praktijk betekent dit dat u, NC-gestuurd en met behoud van de nauwkeurigheid, gaten kunt steken buiten het gestuurde bereik van de tafelbeweging in de X-richting. Bijvoorbeeld deurstijlen,driepunt sluiting,trapbalusters en kozijndorpels of stijlen kunnen in één opspanning klaar gemaakt worden.

De programmering is uiterst eenvoudig het gekozen programma wordt visueel weergegeven op het display in het origineel of spiegelbeeld. De besturingsunit is ingebouwd in een vrijstaande schakelkast met ergonomisch schakelpaneel en voorzien van een industriëlen P.C. met touch screen en een numerieke toetsen . Als optie kan er een software pakket geleverd worden voor installatie op een externe PC. Hierme kunt u programma’s schrijven, wijzigen en opslaan op USB stick.
Voor een demonstratie of referenties adressen bel 0653991034 voor een afspraak.

Specificaties:
Afmetingen machine:  benodigde werkruimte 3500x1200x1300(h) mm
Afmetingen machine:  2600x1200x1400 (h) mm
Geluidsniveau:  85 dB (A)
Gewicht:  700 kg
Luchtaansluiting:  8 bar
Luchtaansluiting:  8 bar
Motorvermogen:  4kW
Thermisch beveiligd:  ja
Voltage:  400 V
Ø aansluitpunt 1:  100
Max. gatdiepte:  130 mm
Gewicht schakelkast/paneel:  77 kg
Horizontalen klemming:  2 klemmen
Beschikbare opties:
2 Steekbeitels naar keuze
150 mm Z-as 230 mm hoog en breed
Boorunit voor deuvels
Casio 7450 Pocket-computer
controlunit touch screen+memory card
Extra groter klembereik 260 mm.
K-functie
Kogelomloop NC op verplaatsing Y-as
modificatie software
motor 4pk
Programmaversie met floppydisk
Software pakket
Z-as met M- functie

 

Meer uit ons assortiment: