Formaatzaag Casolin SE 400/300

Formaatzaag Casolin SE 400/300 van Casolin is uitermate geschikt voor de interieurbouwer, aannemer en timmerbedrijven en houthandel. 

De zaagwagen van de Formaatzaag Casolin SE 400/300 bestaat uit een beweegbaar bovendeel en een vaste onderdeel, is voorzien van vier geslepen en geharde assen  (zeer duurzaam). De lorrie van de Formaatzaag Casolin SE 400/300 die tussen de twee delen heen en weer beweegt is voorzien van vier zware loopwielen die stofdicht gelagerd zijn. De lorrie is voorzien van schrapers en afdekschermen met vegers om vervuiling te voorkomen (praktisch geen onderhoud aan de roltafel).

Het onder frame van de Formaatzaag Casolin SE 400/300 wat zeer stabiel is en zijn geheel uitgegloeid is staat borg voor een trekvrij frame de zaagunit kan daarom uiterst nauwkeurig in het frame geplaatst worden zonder het risico dat de unit scheef gaat staan na verloop van tijd .

Zaagwagen van gesloten zwaar  aluminium profiel geanodiseerd bestand tegen torsie vast te zetten in drie standen

Zaaglengte standaard: 3200 mm.

Zaaghoogte: 95-133 mm.

Documenten

symbol_pdf

Hubens Machinehandel BV heeft de beste kwaliteit voor de gunstigste prijs.De Formaatzaag Casolin SE 400/300 van Casolin is een geschikte machine voor diversen werkzaamheden .

  • Plaatmateriaal van kunststoffen,hout,aluminium,papier,Trespa,bakelieten en brandwerende materialen.
  • Massief hout
  • Splintervrij zagen
  • Formaatzagen ,schulpen,en afkorten.

De Formaatzaag Casolin SE 400/300 is standaard uitgevoerd met een voorsnijder die gekoppeld is aan de hoofd motor.

Door de zware uitvoering van de aluminium roltafel en het stabiele onder frame  is een exacte zaagsnede gegarandeerd.

De zware zaagunit van de Formaatzaag Casolin SE 400/300 die al jaren in gebruik is heeft zich in de praktijk al lang bewezen en blijft probleemloos.

Ook in het verstek zagen bewijst deze machine zich en toont aan van de allerbeste kwaliteit te zijn .

De roltafel van de Formaatzaag Casolin SE 400/300 heeft een zaaglengte van 3200 mm. voor de voorsnijder en is voorzien van een goed deugdelijk gelagerd systeem met een uiterste precisie.

Comfortabel in gebruik door de de goedlopende tafel ook als deze zwaar belast is.

De telescoop aanslag is vast afgesteld op 90° en kan altijd bijgesteld worden.

Op de telescoop aanslag zijn twee verplaatsbaren zware stops geplaatst om met behulp van een loep de maat uiterst nauwkeurig af te lezen de maatvoering is gemakkelijk bij te stellen als een zaagblad verwisseld wordt wat dunner of dikker is.

De oplegtafel biedt de mogelijkheid om de gehele lengte van de roltafel te gebruiken. De roltafel kan verplaats worden in een paar seconde door een enkele snelspangreep los en vast te maken . Zo kan bijvoorbeeld vliegensvlug de telescoop aanslag verplaatst worden om het materiaal voor de aanslag te leggen in plaats van er tegenaan , dat geeft als voordeel dat u met afkorten van lichte en gladde delen niet hoeft te klemmen het materiaal kan niet scheef of weg geduwd worden. Heerlijk comfortabel zagen is belangrijk voor u veiligheid en precisie van uw zaagwerk.

De rechter aanslag heeft standaard een opening van 1100 mm. De zware gietijzer aanslag met de aluminium geleider zijn gemakkelijk te verplaatsen en kan uiterst nauwkeurig ingesteld worden.

De aluminium geleider kan 90° gedraaid worden voor het zagen van smalle en lage delen ook als u in het verstek zaag bied dit extra veiligheid en conform. de maat uitlezing kan in een handomdraai  gemakkelijk bijgesteld worden. Als extra kan de geleider uitgevoerd worden met een pneumatische geleiding , dit betekend dat er tussen de lagers lucht met smeerolie ( zeer weinig olie) geblazen word zodat de zware geleider automatisch gesmeerd wordt en als een hovercraft verplaats kan worden ( met een pink verplaats je de geleider) tevens word dan ook het liniaal en tafel schoon geblazen unieke uitvinding van Casolin en zeker aan te raden als optie.

De parallellogram beveiliging met bovenafzuiging is een combinatie van een fantastische mooi design met praktische snufjes , uiterst veilig en comfortabel in het gebruik . Zo kun je gemakkelijk van een brede kap naar een smalle kap en als je een hoge kast moet zagen kun je de kap in zijn geheel gemakkelijk wegdraaien .

Het gereedschap wat je nodig hebt voor de machine bijvoorbeeld spouwmess of zaagblad wisselen is heel handig opgeborgen in een gereedschap rekje war aan de machine zit binnen handbereik

ook het duwhout zit op de geleider gemakkelijk gemonteerd om aan te pakken als dat nodig zou zijn.

De machine kan natuurlijk ook geheel digitaal uitgevoerd worden op wens.

Er zij veel opties te verkrijgen op deze machine vraag gerust via het contactformulier wat u graag zou willen hebben op de machine wij kunnen u beslist adviseren.

Meer uit ons assortiment: